Bekijk de achtergrondfoto

Ervaringsverhalen

Twee jonge nierpatiënten vertellen over hun leven met een nierziekte: Bart van Liemt en Aranka Wessels.


Een wereld van verschil

In 2000 begint Bart van Liemt samen met een vriend van de muziekschool de band ‘The Sheer’. De band gaat optreden in radioprogramma’s en op festivals. In 2001 bereikt The Sheer de tweede plaats in Popslag, een talentenjacht van Radio 3 FM.

Bart: ‘Het was een droomstart. Ik had altijd het gevoel: dit wil ik bereiken en het lukte gewoon.’ Dan komt er een kink in de kabel. ‘Aan het einde van de eerste toer was ik heel moe. Ik dacht dat dat kwam omdat ik het zo druk had gehad.’

Lees het verhaal van Bart: Een wereld van verschil


Ik hoop heel oud te worden

‘Het is goed voor je nieren als je niet meer dan 2 gram zout per dag gebruikt.’ Dat was het advies van de specialist toen bij Aranka Wessels een nierziekte werd geconstateerd. Aranka wilde toch lekker blijven eten. Hoe krijg je dat voor elkaar? Hoe ga je verder met je leven dat zo anders is geworden?

Al experimenterend ontdekt Aranka welke gerechten smaakvol zijn zonder zout. Haar recepten vinden gretig aftrek in haar vriendenkring en bij mensen met een zoutbeperking. Zo is het idee voor haar blog ontstaan. Zo’n vijf- tot zesduizend mensen weten dat elke maand weer te vinden.

Lees het verhaal van Aranka: Ik hoop heel oud te worden


Welkom op de website van World Kidney Day!

Elk jaar op de 2e donderdag in maart wordt World Kidney Day (WKD) georganiseerd. WKD is een gezamenlijk initiatief van de International Society of Nephrology (ISN) en de International Federation of Kidney Foundations (IFKF).

Waarom WKD?
Met WKD willen we mensen bewust maken van het belang van onze nieren en de frequentie en de impact van nierziekten terugdringen.

Lees meer arrow1
Doelen World Kidney Day
  • Bewustwording van het belang van onze nieren
  • Meer begrip creŽren voor nierpatiŽnten
  • Frequentie en impact van nierziekten terugdringen
  • Stimuleren van preventief gedrag
Programma

Contact

NierpatiŽnten Vereniging Nederland
Postbus 284
1400 AG Bussum

Bezoekadres
Groot Hertoginnelaan 34
1405 EE Bussum

Algemeen: 035 - 691 21 28
Secretariaat: secretariaat@nvn.nl

Routebeschrijving